СТРУЧНА ШКОЛА ,,СВЕТИ САВА" БУЈАНОВАЦ
Знање је моћ

Презентација на тему ,, Дечје игре - некад и сад''

Датум: 11. Januar 2020 19:53 Категорија: Новости

Презентација на тему ,, Дечје игре - некад и сад''

         У библиотеци Стручне школе ,, Свети Сава '' 15.11. 2019. године одржана је презентација под називом ,, Дечје игре - некад и сад'' у организацији професорке Стручне школе "Свети Сава" Иване Стојковић и професорке Средње школе "Сезаи Сурои" Антигоне И. Реџепи ( слика 1 ).
 

  

слика ( 1 )

       У изради презентације учествовали су ученици одељења III4 - Софија Влајинац, Коста Ковачевић, Сара Нојковић, Маша Манасијевић, Глорија Грујић, Анастасија Јовић, Ђорђина Митровић и ученици из Средње школе "Сезаи Сурои" Ермира Азизи, Сумеја Кадриу, Ениса Далипи, Елведина Кадриу, Валентина Ибрахими и Лумтурје Бећири.

          Циљ одржавања ове презентације је сарадња поменутих професорки које су заједно присуствовале семинару "Ми и они други" у организацији групе 484.

          Презентацији су присуствовали:

  • II4 - Николија Петрушијевић, Миљана З. Николић, Наталија Николић и Сара Јањић;
  • IV4 - Небојша Крстић, Теодора Стојилковић, Наталија Петрушијевић, Јелена Величковић, Ева Јованчов, Анастасија Крстић, Елма Рамадановић и Анастасија Михајловић;
  • библиотекар - Мирјана Николић;
  • професори из Средње школе "Сезаи Сурои" - Фериде Авдији и Метали Краснићи;
  • чланови групе 484 - Сања Стаменковић, Роберт Козма и Фатос Мустафа ( слика 2 ).

 

слика ( 2 )

       

         Почетак презентације обележила је игра асоцијације, преко које су присутни на основу откривених појмова дошли до коначног решења назива презентације, а то је ,, Дечје игре - некад и сад'' ( слика 3). 

 

слика ( 3 )

         

          Присутни су могли да уживају у изложби играчака које су се некада и које се сада користе за игру, сликама на којима су игре које су се некада играле и објашњењeм како се исте играју, као и презентацијом у Power point - u у изведби ученица( слика 4, 5 и 6 ). 


 

  слика ( 4 )                                        слика ( 5 )                                 слика ( 6 )


         

           Као завршни део презентације сви присутни су одиграли игру музичке столице ( слика 7 и 8 ).


 

         слика ( 7 )                                                                     слика ( 8 )

     
 

           А на самом крају било је послужења у виду кришке хлеба премазане машћу (маслацем) посољене алевом паприком, и колачи ванилице, као подсетник на прошла времена чиме су се деца после игре и уласка у кућу окрепљивала ( слика 9 и 10 ).


 

слика ( 9 )                                                         слика ( 10 )


 

Закључак:

          Ученици који  су учествовали у изради презентацијесу веома задовољни исходом презентације, сарадњом са ученицима с којима су радили, као и стицањем нових познанстава, а такође и остали присутни су отишли кући пуни позитивних утисака.