СТРУЧНА ШКОЛА ,,СВЕТИ САВА" БУЈАНОВАЦ
Знање је моћ

СВЕТИ САВА – НАШ ПУТОКАЗ

Датум: 26. Januar 2021 21:28 Категорија: Достигнућа

СВЕТИ САВА – НАШ ПУТОКАЗ

Драги ученици, родитељи, колегинице и колеге, суграђани, пријатељи Стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу
 
      Поносни смо  што наша школа има част да носи име Светог Саве. И зато,  без обзира на околнсти потрудили смо се да на најадекватнији начин, примерен тренутку обележимо Савиндан.
     Уколико се угледамо на Светог Саву сва решења за проблеме и питања која нас данас   муче се готово сама намећу. Он је унео писменост у нашу културу, а ми је, обележавајући на овај начин школску славу и дан школе, подижемо на ниво дигиталног медијског простора 21. века.
    Верујем да  прича о Светом Сави није само лекција из историје или један час на веронауци. Његова дела су ванвременска, а светосавље наша духовна и културолошка вредност. То је наш одговор на све што нам се у протеклој години  дешавало, али и путоказ куда треба даље да идемо.
    Растко је отишао на Свету Гору, нашао место мира и молитве, као и великих подвига. Чистећи душу и тело истовремено је учио стране језике, сазнавао о дометима других култура и сабирао људске мудрости. Даривао је наш народ али и друге.
     Наставимо његовим путем. У својој породици, на радном месту, у учионици, свуда, чисте  душе и срца пуног љубави за све – будимо одговорни! У овим тешким временима молећи се за здравље и живот наше деце, родитеља, пријатеља, лекара, продаваца, војника, рудара, пекара,  пољопривредника и свих других људи широм широм кугле земаљске, поручујем ученицима Стручне школе „ Свети Сава“ у Бујановцу али и свим другим ђацима да вам једино мудрост, образовање и светосавску скромност нико не може одузети. Учењем и поштеним радом, ћете  успети, али што је још важније трајати. Многи су успели на разним пољима, али нису трајали.
                                            Ја вам желим да пратећи Савин путоказ – трајете!
 
                                                                                                                                 Директор СШ „ Свети Сава“
                                                                                                                                            Бисерка Јовић