СТРУЧНА ШКОЛА ,,СВЕТИ САВА" БУЈАНОВАЦ
Знање је моћ

Стручно веће за ликовну и музичку културу и физичко васпирање

Стручно веће за   ликовну и музичку културу и физичко васпитање

Aктив музичке културе предводи проф. Валентина Пешић

Актив ликовне културе предови проф. Чавдаревић Александар

Професори физичког васпитања:
 Проф. Стојановић Бора, Проф. Јовић Славиша и Проф. Стојановић Марија


                 
           На часовима физичког васпитања  су заступљени следећи  спортови: рукомет, кошарка, одбојка  атлетика и гимнастика. Такође су ученици у могућности да науче прве кораке из домена народних игара и националног  фолклора са овог подручја.
         Поред редовне наставе  ученицима је доступан и изабрани спорт као један о додатних часова физичког васпитања  ученика смера финансијског администратора и конобара-кувара.  


 
              Ученици су активни и на другим пољима-разним  такмичењима и сарадњом са НВО организацијама као и са Црвеним крстом Бујановац у оквиру  хуманитарних акција  међу којима  су и кросеви као и  Крос РТС-а.
Ове године од  НВО била је то НЕКСУС  организација из Врања, која је организовала хуманитарни турнир, на коме су и наши ученици узели учешће.

              Сваке школске године  турнири у кошарци и малом фудбалу  су већ традиционални а одржавају се септембра месеца-турнир у малом фудбалу и априла месеца- турнир у кошарци.


                Школаска окружна такмичења у одбојци одржана су ове године на којима  смо забележили 2. место,на окружном такичењу Пчињског округа у женској селекцији, предвођени капитеном Младеновић Кристином.


 
                На  такмичењу  у   кошарци  такође 2. место у мушкој селекцији, предвођени капитеном Станковић Жарком -на окружном такмичењу у Пчињском округу, док нажалост ,иако је наша селекција била добро припремљена, није се пласирала међу прве три екипе,на такмичењу у малом фудбалу. 
 

                    У рукомету  смо освојили  2. место на окружном такмичењу Пчињског окуга предвођени капитеном екипе Нојковић Душаном .

                 
           Поред ових активности, у школи је организован  и турнир у стоном тенису на коме су наши ученици  стигли и до  окружног  такмичења  Пчињског округа али нажалост није било значајнијег резултата. Ове године смо пропустили и такмичење у стрељаштву, па  се надамо да ћемо следеће године узети  учешће на окружном такмичењу у овој области спорта.

           Поред поменутих активности присутне су и активности ученика  на уређењу школе и школског дворишта. . .као и на уређењу сале за физичко васпитање. . .
 

 
 уређењу школске фасаде и филскултурне сале са спољне стране. . .
 

Ина самом крају потпуно сазрели и физички и ментално,  опраштамо се. . .
``Срећно матурантима у животу``, ДОБРОДОШЛИ  НОВИ СРЕДЊОШКОЛЦИ- дођите код нас у стручној школи ``Свети Сава`` у Бујановцу.
 
Актив професора за  ликовну и музичку  културу и физичко васпитање